Fent balanç de l’exposició: El gravat, testimoni de l’evolució de la ciutat

CIMG2108 CIMG1960 CIMG2230 CIMG2278 CIMG2283 CIMG2201El proppassat dilluns dia 24 de novembre, el tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, el Sr. Jaume Ciurana va fer la cloenda de l’exposició El gravat, testimoni de l’evolució de la ciutat.

Dos mesos i escaig ha estat el temps en què els visitants han pogut gaudir de la mostra de 26 gravats. Gravats dels llibres Les Cròniques de Nuremberg i Civitatis Orbis Terrarum, gravats dels millors gravadors de la història com Jacques Callot, Matthaeus Merian, o G. Battista Piranesi. Exemplars del Petit Beaulieu i estampes del Grand Beaulieu amb gravats dels germans Perelle i Cochin.

En el marc de l’exposició es varen programar un seguit de conferències que ens atansaren al món del gravat, a la seva producció, a les Obres d’Arquitectura de Vincent Scamozzi i a l’obra de Beaulieu, i tot, de la mà d’Albert Martí,  Ximo Company i Joan Capdevila respectivament. Varem  escoltar atentament la conferència d’en J. Maria Solé i Sabaté al voltant dels últims 300 anys de la Història de Catalunya. Es varen presentar els llibres  Les pedres salvatges i El món rural en la Lleida islàmica de la mà de Melitó Camprubí i Lluís Guash, i Jesús Brufal i Flocel Sabaté. Tancava les activitats al voltant de l’exposició, la demostració de com fer un gravat amb matriu de linòleum que va córrer a càrrec de la Divina Drudis

Prop de 700 persones, entre grans i petits, han visitat l’exposició i assistit a les difernts activitats i conferències

La valoració feta és molt positiva donat que el museu ha tingut el privilegi de poder acollir una exposició de 26 gravats de gran valor i que un nombre tan important de persones n’hagi pogut gaudir.

Gràcies a tots aquells i aquelles que ho han fet possible