El museu fa balanç del 2016 i el qualifica de molt positiu

Havent entrat al nou any, és moment de fer balanç de l’any 2016 quant a activitats i visitants.

El museu va començar el 2016 amb una exposició de l’artista d’Almacelles Josep Pascual que duia per títol; Somnis d’un temps passat, i el va acabar amb l’exposició de gravats, Los Caprichos de Francisco de Goya. Durant l’any les activitats van ser molt diverses; exposicions d’art, presentacions de llibres, celebracions de dies assenyalats, xerrades, sortides pel territori, col·laboracions amb projectes externs, etc. En destaquen la presentació de La invenció dels càtars d’en Sergi Grau, l’Atles Històric d’Almacelles, d’en Jordi Bolòs i Jacinto Bonales o l’origen de la bandera catalana d’Armand de Fluvià.

El museu va participar amb la Fira de la Il·lustració tot exposant una mostra d’eines d’origen divers. Va col·laborar amb la IXena Trobada de centres de parla catalana, amb la trobada de voluntaris de Creu Roja i amb el cicle de cinema occità. Va celebrar la festivitat de Sant Jordi oferint contes als més petits, la Nit dels Museus amb música, poesia i astronomia. Va mostrar l’art d’en Fernando Laviña i la col·lecció de motos d’en Sisco Sangüesa, així com l’art d’en Víctor Pedra i en Josep Talamonte. Va programar visites al municipi per conèixer el seu patrimoni arqueològic i va ser testimoni d’algunes enllaços matrimonials.

Va organitzar les activitats de Nadal que ja esdevenen una tradició i va rebre als més de 3.000 visitants que s’hi van atansar; entre els que destaquen els grups escolars de la vila, les entitats diverses vingudes d’arreu i personalitats del món de la cultura com el mateix conseller Santi Vila.

El museu us agraeix la confiança que li feu i us espera aquest 2017.