Visitar el MAU i Almacelles, una bona opció per aquesta Setmana Santa

El MAU us fa una oferta per aquest cap de setmana que us serà difícil rebutjar: visitar la vila d’Almacelles

Aquestes poden ser unes bones dates per conèixer la nova vila d’Almacelles construïda en el darrer quart del segle XVIII. Una vila amb 250 anys de vida que té una característica que la fa única: el seu urbanisme hipodàmic amb carrers rectes. Podreu conèixer el Centre Històric amb la seva arquitectura d’estil neoclàssic. També les seves places i els seus parcs entre els que destaca; el del Vilot, el de l’Aigua i el d’Europa. El nou eixample amb les Rambles com a protagonistes, l’art urbà que es pot trobar en el lloc més inesperat. Les seves zones d’esbarjo i esportives. El seu comerç distribuït per tota la vila, els seus bars i restaurants amb unes ofertes gastronòmiques típiques de les Terres de Lleida. El seu paisatge i les seves rutes per fer amb bicicleta i a peu. El seu patrimoni arqueològic amb els jaciments de la Saira i del Vilot, etc. I sobretot la seva gent. No ens en podem oblidar i és que els seus vilatans i vilatanes és el més preuat que té Almacelles.

Però aquesta oferta no s’acaba aquí doncs el MAU us convida a visitar les seves sales, el seu fons. Us rebrà el dissabte (11.30 a 13.30 i 17 a 20) i el diumenge (11.30 a 13.30). Divendres Sant i el Dia de la Mona tancarà les portes. Si us hi atanseu us podreu endinsar en el fascinant món de les ciutats des de l’Antiguitat fins avui i també podreu contemplar l’exposició de pintura Somnis d’un temps passat de l’artista Josep Pascual.

La rebuda serà acollidora per part de les persones que hi treballen i l’edifici i la seva plaça dedicada a Marc Vitruvi us sorprendrà. Podreu adquirir algun dels llibres i objectes que estan a la venda com un bon record del vostre pas per aquesta meravellosa vila.

Algú havia dit que no existeix una bona oferta cultural i turística a la comarca del Segrià? El MAU us orientarà pel que fa a allotjament, oferta comercial i restauració.2